Stalen Onderlijnen + 1 dreg 30 stuks

Stalen Onderlijnen + 1 dreg 30 stuks Set onderlijnen met dreg Stalen onderlijn met dreg
Stalen Onderlijnen + 1 dreg 30 stuks Set onderlijnen met dreg Stalen onderlijn met dreg
Stalen Onderlijnen + 1 dreg 30 stuks
1 Review | Review toevoegen
Ga je met doodaas vissen op snoek? Deze sterke snoekonderlijnen zijn kant-en-klaar inclusief een grote scherpe dreg (3,3 cm lang). Ideaal om met een dode aasvis te vissen.

Levertijd

1 dag

€ 19,95
€ 12,95
Prijs per set

Voorraad :

Aantal: 
Bestellen
 
Ga je met doodaas vissen op snoek? Deze sterke snoekonderlijnen zijn kant-en-klaar inclusief een grote scherpe dreg (3,3 cm lang). Ideaal om bijvoorbeeld met een dode voorn, (halve) makreel of sardine te vissen.

Geleverd in een voordeel verpakking met maar liefst 30 stalen onderlijnen in 3 verschillende lengtes!
 
  • Deze stalen onderlijnen zijn ideaal voor snoekvissen met dood aas
  • De onderlijnen zijn gemaakt van stevig 1x7 staaldraad met een zwarte coating
  • Met een trekkracht van 15 kg zijn ze geschikt voor de sterkste metersnoeken
  • De vlijmscherpe dreg prikt goed, ook in de harde bek van een grote snoek
  • Geleverd in 3 lengtes: 15 cm, 20 cm en 25 cm (van iedere maat 10 stuks)

Sorteren op:

Review toevoegen
Raymond Hakkert - 05-12-2017 18:37

Niet kopen, veel te kort. Wanneer je gaat doodazen maak je altijd kans op grote exemplaren, waarvan de bek zomaar 40cm diep is. En denk nou niet dat je die niet vangt want juist met doodaas zet jij je pijlen op meter+++ vissen. Besef dat goed! Zo’n muil schuift met gemak over je aasvis heen en al snel (ook al sla je binnen de 5 sec) zit een dreg bij een flinke snoek onbedoeld 25 cm diep of dieper. Die ben je dus al ‘kwijt’ van de lengte van je onderlijn, welke tijdens de dril de bekhoek nog eens om gaat richting kieuwrand waardoor er wederom zo’n 30cm van je staaldraad nodig is. Hierdoor ontstaat de levensgevaarlijke situatie dat de minder schuurbestendige hoofdlijn doorgesneden wordt door de scherpe kieuw, met alle gevolgen van dien. Je hebt dus een buffer nodig. Daarbij draait een snoek tijdens de dril vaak om de as, de onderlijn rolt hierdoor om de kop, met als gevolg dat de kwetsbare hoofdlijn in aanraking komt met de bek. Daarom moet je dus stalen onderlijnen gebruiken van minstens 70 cm. En niet omdat men de misvatting maakt dat 30 cm staal lang genoeg is ter bescherming voor de tanden. Het gaat er juist om dat snoeken ook buiten de bek de hoofdlijn makkelijk kan doorsnijden!