Kruisnet

Met een kruisnet (of totebel) kun je makkelijk en snel veel kleine visjes vangen. Dit is ideaal om zelf je aasvissen te vangen als je gaat vissen op bijvoorbeeld snoek of snoekbaars. Bestel hier alle kruisnetten direct uit voorraad online!
Kruisnet Steel 3 meter
Korting -18%
Kruisnet Steel 3 meter
(2)
€ 39,95 € 32,95
Prijs per stuk
Kruisnet 100 x 100 cm met extra hoge rand
Korting -17%
Kruisnet 100 x 100 cm met extra hoge rand
(3)
€ 29,95 € 24,95
Prijs per stuk
Kruisnet (Jenzi)
Korting -10%
Kruisnet 100 x 100 cm (Jenzi)
(0)
€ 19,95 € 17,95
Prijs per stuk
Kruisnet met opstaande rand (100 x 100 cm)
Korting -15%
Kruisnet 100 x 100 cm met opstaande rand
(9)
€ 19,95 € 16,95
Prijs per stuk
Kruisnet Deluxe 100 x 100 cm.
Korting -25%
Kruisnet Deluxe 100 x 100 cm.
(3)
€ 19,95 € 14,95
Prijs per stuk
Kruisnet 100 x 100 cm.
Korting -17%
Kruisnet 100 x 100 cm.
(1)
€ 17,95 € 14,95
Prijs per stuk
Inklapbaar Kruisnet 100 x 100 cm
Korting -20%
Inklapbaar Kruisnet 100 x 100 cm
(4)
€ 14,95 € 11,95
Prijs per stuk

Kruisnetten

Kruisnetten zijn bedoeld om snel en makkelijk veel aasvisjes te vangen. Hiermee heb je namelijk in een mum van tijd een emmer vol met klein speldaas. De naam kruisnet komt overigens van de vorm vandaan: de stokken die je aan het vierkante net vastmaakt staan in de vorm van een kruis om het net strak gespannen te houden.
 

Kruisnet vissen

Het vissen met een kruisnet is heel eenvoudig. Je zet hem in elkaar, maakt er een touw aan vast en laat hem in het water zakken. Het net zakt vervolgens naar de bodem waar je het een tijdje laat liggen. Je kunt er eventueel nog wat lokvoer bij gooien om snel een school visjes te lokken. Als je een tijdje gewacht hebt trek je het kruisnet snel omhoog aan het touw. De visjes die er op dat moment boven zwemmen liggen nu gevangen in het kruisnet. Pak ze snel en doe ze in je aasemmer voordat ze eraf spartelen en weer in het water vallen.

Goede visstekken voor deze manier van vissen zijn bijvoorbeeld bruggen, havens en sluizen. Je staat hier vaak boven het water en kunt het net dan ook heel makkelijk recht naar beneden laten zakken en snel weer omhoog halen. Vooral die snelheid is belangrijk omdat de vissen natuurlijk snel weg proberen te zwemmen om te ontsnappen. Met een kruisnet steel kun je hem echter ook prima verder uit de kant laten zakken en recht omhoog halen.
 

Kruisnet met rand

Een bekend probleem bij het vissen met een kruisnet is dat de vissen je te vlug af zijn. Voor je het net boven water hebt getrokken hebben ze al een veilig heenkomen gezocht. En soms vallen ze er alsnog af terwijl je het net verder omhoog trekt, zeker als je bijvoorbeeld hoog op een kademuur of brug staat. Een oplossing hiervoor is een kruisnet met opstaande rand. Hierdoor kunnen de visjes minder snel wegvluchten of er af spartelen. Dat scheelt je een hoop frustratie en hiermee heb je eerder genoeg aas om te gaan roofvissen.
 

Totebel

Een andere benaming voor een kruisnet is een totebel. Hier wordt echter precies hetzelfde mee bedoeld. Er zit behalve de naam namelijk geen enkel verschil tussen en het is gewoon hetzelfde net. Dus wil je een totebel kopen? Dan zit je hier goed en kun je hem direct uit voorraad bestellen.
 

Krabben vangen met kruisnet

Kruisnetten zijn niet alleen handig om kleine visjes te vangen. Ook krabben kun je hier uitstekend mee vangen! De manier van vissen is hetzelfde, alleen doe je het natuurlijk in zout water. Om krabben snel aan te lokken helpt het om een stuk aas erin te leggen. Krabben zijn vaak echte aaseters, dus je kunt ook prima een vissenkop gebruiken als je op krab gaat vissen.

Let wel op dat je na afloop het kruisnet goed schoonmaakt. Door het zoute water kunnen de armen en andere metalen onderdelen van het kruisnet anders snel gaan roesten. Die zijn namelijk vaak van aluminium gemaakt, en niet van RVS. Daarom is het advies om hem na gebruik altijd even af te spoelen met zoet water onder de kraan en te laten drogen voor je hem weer opbergt. Op die manier heb je er langer plezier van!
 

Kruisnet kopen

Wil je een kruisnet kopen? Je hebt bij ons keuze uit verschillende modellen. Alle kruisnetten zijn opvouwbaar en makkelijk mee te nemen. Van sommige types zijn de armen zelf ook nog een keer in te klappen zodat ze maar heel weinig ruimte in beslag nemen. Van andere modellen zijn de armen niet inklapbaar. Hierdoor zijn ze wat groter om mee te nemen maar is de constructie wel steviger. Alle kruisnetten zijn direct uit voorraad online te bestellen!